13 april 2007

Tooor som blev liten..

Hej bloggen! idag skriver jag några korta ord från jobbet. Beppe fyllde 3 år för 2 veckor sedan och vi hade en underbar födelsedagsfest i trädgården med sagolikt väder och massa lyckliga barn runt oss.

Beppe fick ju slänga sina nappar i samband med födelsedagen och det har funkat mkt bra. 1 dags ordentligt gnäll och en kväll med frågan efter napp anser jag som billigt!

Iallafall så frågade han efter sin napp vid några enstaka tillfällen, ofta i samband med att han hittade en av alla tusentals nappar som försvunnit för oss i Torup. Vi försöker såklart förklara för vår älskade Beppe att stora pojkar inte har napp och det funkade sådär...

Beppes kommentar var "men jag är inte stor jag är en bebis" hihihii.. inte för att vi gick på den men dom börjar tänka lite själv det märks.

Hejdå bloggen!

15 mars 2007

Tooor pojke!

Hej bloggen!

Beppe har ganska länge sagt att han är en "toor pojke" och visst händer det lite grejer! Toalettbesöken är regelbundna och på sistone pinkas det minsann som en stor pojke i den traditionella toan.

Inte alltid men då och då. Utvecklingen går snabbt och det är med blandade känslor man ser han utvecklas. Bebistiden är verkligen underbar och det är inte helt sällan det suger i pappas "vi skaffar en till bebis" tarm

14 mars 2007

Beppe leker glasmästare

Hej bloggen!

Tänkte bara dra en kort händelse som utspelade sig för ett kort tag sedan.

Lyckligtvis har vår lilla Beppe varit skadefri i stort sett hela tiden från början tills nu. Detta får under omständigheterna ses som något otroligt med tanke på hans rörlighet och tempo.

I dagarna var det iallafall dags för första olyckan här hemma i Torup. Hopp i soffan slutade med att Beppe tappade balansen och trilla baklänges in i en glasruta och skar upp rygg & gump.

Som tur var så gick han att lappa ihop med 2 paket Bamseplåster men även skalman och Lille skutt fick hjälpa till då det var massor av små sår därbak på lille rumpetussen.

Det verkar som Beppe förstått att det var lite farligt att leka där och han tar det lite lugnare i fönstret nuförtiden.

11 december 2006

Pölser & Fiskpinneglass!

Då var även denna helg slut och vårt lilla knyte sover sedan någrat immar.
Lördagen var vik åt lite julmarknad i Danmark något som var mkt trevligt.

Vi hade funderta lite kort på Tivoli men folk savrådan i kombination med En guide i Sydsvenskan gjorde att vi kör de till Christianias lite annorlunda julmarknad. Här fikades och strövades omkring i en avslappnad miljö, själva julmarkanden var jättefin men till och med här var det MASSOR med folk.

En julklapp införskaffades innan vi körde vidare. Beppe hade blivit lovad korv något han absolut inte tänkte glömma, efter lite inköp av jull på NEtto for vi upp till gågaden för att let aparkering något som var VÄLDIGT svårt. efter 30 minuter fick vi parkering och drog oss snabbt mot en pölseman för att njut av en redig dansk korv.  Beppe, mamma och pappa uppskattade verkligen att komma iväg lite och njuta av familjelivet lite.

LIte senare tog vi en mysig "fika" på en bakgata och fönstershoppade lite.
KLockan gick såklart väldigt fort och senare valde vi att köra hemåt. Acke fick bo på pensionat "morfar" och plockades upp på vägen hem.

Beppe verkade nöjd medd dagen och har varit på en mysigt humör, kvällen rundades av med lördagsgodis och  "lilla pippin" som Beppes favvofilm heter just nu. Vi andra testade julölen och åt upp resterna från fredagens ostbricka.

 

Söndagen var vikt åt framförallt pyssel i hemmet i form av räfsning, montering av julbelysning utomhus, grillning samt att vi hade lovat mormor att hjälpa till med hämt av hennes bil.

I vanlig ordning hade vi en rätt långsam start innan vi kom ut med frukostar och röjning,påklädning osv sov... Beppe var sugen på glass och lyckades fiska upp ett paket fiskpinnar ur frysen som han bestämt trodde var glass.  Givetvis fick han en "glass" och enligt egen utsago smakade "glassen" bra och åts upp i ett nafs, vi kunde knappt hålla oss för skratt åt denna tokighet ett så kallat "Kodak moments"   

Vi hann med en hel del i trädgården och Beppe busade på i vanlig ordning, ett kort försök att klippa gräset fick Pappa o Beppe avbryta då det var alldeles för blött. Grannens Eddie och hans syskon var ute ett kort tag och vi pratade om att grilla lite senare i vår trädgård.

Mamma for till hästen och Beppe o pappa skulle följa med mormor och hämta hennes nya bil, allt gick som smort och beppe verkade upp skatta hennes bil till fullo då ALLA knappar o spakar skulle testas något som genererade hjärtflimmer på mormor (nästan iallafall) Lite senare for vi iväg och handlade lite kompletterande julpynt (Beppe fick en reflexväst oxå!)och gjorde ett lite besök på julmarknaden i Bara där det fanns brandbilar,militärbilar och massor med försäljning av diverse saker.

 Väl hemma så började vi så smått förbereda för grillning och grannbarnen skulle oxå komma vilket skulle bli mysigt såklart. Allt blev supertrevligt med massor av tjoande barn och en mysig eld som värmde gott tills det var dags att grilla smaskiga korvar och dricka saft. Vi vuxna bjöds på dansk öl och njöt av livet ; ) 

 

 

Det har säkert hänt massor med andra saker i helgen men detta var iallafall en skvätt av helgens bravader.

Julen kommer närmare och närmare men tyvärr saknar vi fortfarande snö och som det ser ut så lär vi inte få någon iheller.  Nåja kan dom dansa runt granen på stranden i Australien kan vi npg klara oss utan snö även om det känns konstigt med denna värme i December.

Hejdå bloggen och Tack du underbara Beppe för att du finns här och fyller våra liv med glädje och skratt ( en och annan svordom oxå ; )

07 december 2006

Stortån upptäckt!

Hej bloggen!

Hämtade Beppe i vanlig ordning strax innan 5. I precis samma ordning var Beppe busig och sprang efer ett tag iväg och gömde sig i ett litet förvaringsskåp.

 

 

 

 

 

 

När vi till slut kom iväg från dagis hade vi en mysig kväll där vi började med att handla lite på ICA, pippimat varvades med kaninmat för att sedan avrundas med lite chokladskar (till julafton)

Väl hemma vankades spagetti med köttfärssås vilket uppskattades, även glassen efteråt godkändes (som vanligt) Beppe fick lattja lite med Anki & Pytte spelet på datorn men efter ett tag gick vi över till lite bus i soffan och lite myspys. Beppe upptäckte sin tår och då framförallt stortån!

Ett tag tyckte han den inte skulle vara där utan ville få bort den, efter ett kort tag insåg han att det var kört ; )

Som oftast är det mamma som nattar men idag var det pappas tur och det har faktiskt sin charm att lägga sig och mysa lite med vårt lilla troll. Tro inte att man nattar Beppe på några minuter, näe 45 min är standardtiden men visst är det lite mysigt att få natta han...

Mamma mu boken varvades med Bä bä vita lamm sången och lite annat.

När mamma kom hem gick insomnandet lite fortare.

Tack för i dag Beppe!

05 december 2006

På ny kula igen!

Det har varit väldigt tunnsått med inlägg i bloggen men hösten har varit väldigt intesiv med massa jobbiga saker för familj o släkt.

Beppe har det iallafall toppen på sitt dagis och utvecklas för varje dag. Pratet är helt underbart och ger verkligen Beppe nya möjligheter att få fram vad han vill.

Igår var pappa på  genomgång med "gnilla" på Linsbo och Beppe fick med beröm godkänt, några småsaker som påklädning och ätbeteende skall putsas lite men det var redan på gång och intensifieras nu en smula.

Till stor del baseras dessa sker på att det finns så mkt annat att fokusera på samt att han nog har fått en skvätt lathet från sin mamma o pappa.

Utöver detta var det idel ros och många gånger fick pappa höra vilket gott hjärta Beppe har, något vi i familjen redan visste  men sånt hör man gärna.

Acke har varit på Sjukan idag och blivt av med sin manlighet så han är lite pipig men Beppe klappade lite på han när han kom hem och visade direkt sin kärlek till vår lille Hundskrutt.

Idag har Beppe bakat pepparkakor på dagis och ritat en teckning på när han och pappa åker båt (salavador dali släng dig i väggen!)

På kvällen blev det korv o mos lite snabbt för pappa hade lovat att vi skulle kika på det första spelet till beppe, det blev "Anki & Pytte" Beppe tyckte det var skoj om än lite lurigt att hantera musen osv, han gjorde några tappra försök och med lite hjälp från pappa gick det riktigt bra.

Efter det var det julkalendern men en rånare i vit huva något avsnitt tidigare har gjort Beppe vettskrämd " vitt spöke" säger han och börjar storgråta. Det belv ett litet bad för att sdan mysa lite i soffan innan mamma kom hem och nattade världens goaste lilla barn.

 

Tack för att du finns Beppe, du skänker verkligen glädje till oss bara genom att finnas i våra tankar.

 

 Hejdå bloggen!

22 augusti 2006

I Ur & Skur...

Beppe har som dom flesta av er vet börjat på ett nytt dagis i Bara som heter Linsbostugan. Detta drivs privat men med friluftfrämjandets tankar och filosofi om hur barnen skall ha det unders sin tid på dagis och skola.

Dagiset är alltså ett så kallat ur och skur dagis vilket betyder

att Beppe får maximal tid utomhus, dom leker ute,sover ute och äter ute.
Dagiset har även begränsat med "vanliga" leksaker och istället förlitar man sig till naturliga leksaker gjorda av trä och rep mm. Det finns givetvis lite av det vanliga oxå men i begränsat antal.

Beppe har verkligen hittat hem direkt och funnits sin plats (än så länge iallafall) Fröken gunilla ("nilla") och nya flickvännen Elna (Hanna blev ny favvis snabbt) är viktiga punkter i tillvaron på nya dagiset.

Denna vecka är det lite kortare dagar men det har verkligen gått bra och både personalen och Beppe är nöjda.

Vi är än så länge oxå nöjda med ALLT och det är lovande tycker vi.

Längre fram i tiden kan Beppe flytta över till Ur & Skurskolan i Skabersjö där det även finns låg och mellanstadie vilket är väldigt positivt tror vi.

Beppe skall även börja som knytte inom friluftsfrämjandet inom kort och mamma skall bli knytteledare vilket vi ser framemot med spännig.

Detta betyder ytterligare tid i skogen samt fördjupad insikt och kunskap om naturen vilket passar oss alla bra (vi bor ju mitt i skogen)