22 augusti 2006

I Ur & Skur...

Beppe har som dom flesta av er vet börjat på ett nytt dagis i Bara som heter Linsbostugan. Detta drivs privat men med friluftfrämjandets tankar och filosofi om hur barnen skall ha det unders sin tid på dagis och skola.

Dagiset är alltså ett så kallat ur och skur dagis vilket betyder

att Beppe får maximal tid utomhus, dom leker ute,sover ute och äter ute.
Dagiset har även begränsat med "vanliga" leksaker och istället förlitar man sig till naturliga leksaker gjorda av trä och rep mm. Det finns givetvis lite av det vanliga oxå men i begränsat antal.

Beppe har verkligen hittat hem direkt och funnits sin plats (än så länge iallafall) Fröken gunilla ("nilla") och nya flickvännen Elna (Hanna blev ny favvis snabbt) är viktiga punkter i tillvaron på nya dagiset.

Denna vecka är det lite kortare dagar men det har verkligen gått bra och både personalen och Beppe är nöjda.

Vi är än så länge oxå nöjda med ALLT och det är lovande tycker vi.

Längre fram i tiden kan Beppe flytta över till Ur & Skurskolan i Skabersjö där det även finns låg och mellanstadie vilket är väldigt positivt tror vi.

Beppe skall även börja som knytte inom friluftsfrämjandet inom kort och mamma skall bli knytteledare vilket vi ser framemot med spännig.

Detta betyder ytterligare tid i skogen samt fördjupad insikt och kunskap om naturen vilket passar oss alla bra (vi bor ju mitt i skogen)