07 juli 2006

Vart varmare varmast!


Då har ännu en arbetsvecka gått till ända, Beppe har varit på sitt dagis Bamse för sista gången då det nu är sammanslaget under sommaren med Rödluvan. Beppe protesterar absolut inte då det händer och roligare saker där uppe (tror jag) Miljön är under alla omständligheter betydligt bättre anpassad för barnen.

Beppe har fått en större pool så nu får hansällskap av pappa i poolen och det är skoj, att den gamla läckte gjorde ju inte nyförvärvet sämre ; ) tack till farmor Kerstin för poolen.

Veckan har varit otroligt varm med runt 30 grader och ett par grader svalare på kväll och natt, hela familjen sover dåligt och myggen gör sitt till. Acke har det lite jobbigt men misis verkar fixa det bra.

Näe nu skall jag iväg och hämta det lilla trollet och sen skall vi hoppa rakt ner i poolen och skvätta ner varandra totalt. Helgen kommer som vanligt att innehålla lite av varje, vi skall köra till hofterup och lämna ett bud, vi skall till knutstorp på sportvagnsmeeting och sen skall vi på födelsedagskalas o grilla, det är alltså bara lördag fram till 17.00 sen så får vi se vad som händer senare..

Hejdå!

03 juli 2006

Det bidde ingen Ven..


Dagen väckte oss med en strålande sol och en molnfri himmel, det skulle bli ännu en stekhet dag i Skåne, det var bestämt att vi skulle ta oss till Ven med bilen (för att få alla och allt med oss.

Efter att alla rutiner gåtts igenom var det först leksaksloppis hos dagisfröken Annelie, vi fyndade en del saker till Beppe och det uppskattades helt klart. För en gångs skulle åt vi fastfood innan avfärd mot Ven i form av en Falafel som även Beppe tyckte smakade gott.

Marsch iväg för nu var klockan 12 och det började bli brådis om vi skulle hinna med nåt idag.
Väl framme i det folktomma och spöklika Landskrona tog Mamma reda på att det kostade 800:- T/R med bil!! helt sanslöst dyrt och helt ointressant såklart, att inte ta med bilen var bökigt med alla packning,hund Beppe osv...

Efter lite överläggande kom vi fram till att Barsebäckshamn var rätt nära och pappa hade för sig där var rätt fint, bilens styrdes mot Barsebäck via lite småvägar, 15 minuter senare var vi på plats och det var fruktansvärt varmt och badet hägrade nog för oss alla. Ett kaffesug och ett visst "gjasssug" gjorde att vi bestämde oss för en snabbfika inna badet sagt och gjort.

Snabbt avklarade fika och nu var styrds kosan mot stranden, stranden var kanske inte den bästa och det var mkt svårt att hitta en skuggig plats till Acke. Vi kompromissade lite och slog oss ner. Pappa & Beppe stack ner till vattnet och plaskade, Dom nyinköpta leksakerna kom väl till hands.

När vi kände att vi var mogna för vidare färd packade vi ihop oss alla och körde vidare mot en lämplig grillplats, vi körde massor med småvägar och stundtals visste vi nog inte var vi var...

Konstigt nog hamnade vi inne i Lund och stannade för att grilla vid en park nära mejeriet.
Så fort vi kom in i parken kändes allt rätt, här var väldigt vackert,livemusik i bakgrunden,massor med "kacka" fåglar som Beppe uppskattade. En fontän i mitten möjliggjorde lite plask med fötterna inna vi satte igång engångsgrillen. Beppe hade det trevligt och busade för fulla muggar man kan väl säga att de var fler än grillen som gick varm, mamam fick jaga Beppe medan pappa skötte grillen (varför sköter alltid killen grillen??)

Till slut var det dags för grillad korv med bröd vilket vi alla uppskattade och i ett nafs hade vi tryckt i oss alla 6.5 korvarna.. mätta och belåtna bestämde vi oss för att avrunda parkbesöket med kaffe och glass (igen) livemusiken i caféterian lockade oxå såklart, efter inköp av glass
så började bandet runda av men sista låten fick vi höra och otroligt nog var den skriven av Beppe Wolgers! konsatigt va?

Till slut var vi möra och styrde kosan mot Torup, vi har som regel att inte ta stora vägar om vi kan slippa och så även på vägen hem, efter lite kringelikrokande var vi hemma och det var skönt. Beppe och pappa badade och skuttade omkring i lillpoolen och till och med mamma hoppade i ett litet tag, det var supermysigt...

Beppe somnade i ganska lagom tid och sedan avslutade kvällen med grillning i trädgården. Ännu en härlig dag rundades av med lite samkväm där himma...

02 juli 2006

Clowner och Bokrea i en salig blandning!


Sommaren verkar vara här för ett tag nu och det har varit fint väder ett bra tag. Även idag startade dagen med stråland solsken och en molnfri himmel. Mamma jobbade och Beppe o pappa hade bestämt att vi skulle åka till mölleplatsen och titta på clowner som skulle ha en föreställning klockan 10. Väl på plats med fika, kamera,hund,beppe o pappa satte dom igång en väldigt trevlig och proffsig föreställning. Beppe blev lite rädd i början men tillsamans så redde vi till det och allteftersom blev det bra.

När föreställningen var slut gick vi förbi fiskehoddorna och kikade på fiskar och löksill (nu förtiden säljer dom inte bara FÄRSK fisk)
En kort vätskekontroll sen åkte vi iväg o tanka bilen innan avfärd mot Nilssons möbler i Svedala. Beppe blev lite pömsig och somnade på vägen så när vi kom fram smet pappa snabbt in och kikade på en stol i 2 minuter. Ute igen sov Beppe fortfarande som en stock. Dagen till ära var Svedala välsignad med en marknad och hela city var en enda stor marknad full av olika aktiviteter och roliga saker. Vi kunde inte stanna så länge då Acke satt i bilen och det var rätt varmt men vi hann med ett par korvar till Beppe och vi köpte en polisbil och två böcker samt spenderade lite pengar på lotter. Vi var överens om att det var lagom tid vi lade ner på marknaden och att vi hade sett det vi ville se.

Från Svedala till hemmet är bara en kort bit genom skogen och vi var hemma i ett nafs. Hundar och Beppskruttar fick lite att dricka för att sedan göras reda för lite äventyr i trädgården.

Poolen tömdes och flyttades till ett mer solsäkert ställe, Beppe o pappa badade medan Acke låg i skuggan och svettades (han är inte så glad för värmen) senare på eftermiddagen hade vi glasskalas och det var så gott så vi var tvungna att ta en extra portion (säg inte det till mamma bara) Mamma kom hem lite senare och tillsamans hade vi lite mysigt i trädgården. framåt kvällningen grillade vi alla 3 och det var supergott! Beppe somnade i kristlig tid och mamma o pappa fortsatte mysa där ute.

Tack alal för en mysig lördag!