16 juni 2006

Brännhet dag...

I går var det ännu en härlig sommardag om än lite svalare. Beppe hade det bra på dagiset. Väl hemma skulle vi bada i poolen men det blev mest plaskande och vattnande av blommor i trädgården.

Kvällen till ära vankades glass och det var såklart VÄLDIGT uppskattat, "gjasssch" har vi hört rätt länge nu men igår klämde Beppe till med "kokokokokokoladgjasssch"
vilket såklart är chokladglass om någon inte fattar Bepepspråket ; )

Hade det inte varit för en liten olycka där Beppe lyckades bränna sig på varmt vatten så hade det varit en helt vanlig mysig Beppekväll.

Pappa blev nog mest rädd av alla i familjen och skrek o gormade så att det blev ännu värre,f´låt till resten av familjen...

Beppe var väldigt trött och somnade gott senare på kvällen.

14 juni 2006

Beppe på rymmen

Idag onsdag hade vi fortfarande bra väder och det var härligt, Dom har fått en liten pool på dagis och det uppskattas såklart av vårt baddjur! onsdag eftermiddag rymde Beppe från dagis , allt slutade bra men dagispersonalen var knäckta och åtgärdes utfördes direkt.

Beppe tyckte säkert det var jätteskoj...

12 juni 2006

Undebar helg tog slut fort!

Då var även denna helgen till ända och jag gör en liten summering av vad som hänt.

På lördagen sov Beppe o pappa lite längre medan mamma åkte iväg till ssrf. Efter en timme var vi vakna och klädda för en busig dag med underbart väder, molnfritt och vindstilla.

Pappa o Beppe äntrade bilen och styrde mot SSRF där vi skulle sköta grill och cafeteria under dagen Beppe var med fram till middag sen åkte han iväg med mormor för att terrorisera henne under dagen.

Mamma o pappa skötte sig bra men dagen var lång och inte förrän vid 8 snåret fick vi träffa vår kära Beppskrutt igen. I vanlig ordning hade han busat ordentligt och laddat ur batterierna på mormor. Väl hemma tog det inte så lång tid förrän vi sov allihopa då det hade varit en lång dag.

Vi tog iallafall ett beslut om att något skoj skulle göras under söndagen och att vi skulle hålla det öppet och spontant (för en gångs skull)

Söndagen visade sig bli en riktigt underbar dag som jag tror samtliga familjemedlemmar uppskattade.
Vädret var extremt bra och det har vi verkligen inte blivit bortskämde med i år (än så länge iallafall) Solen sken som tokig och molnen och blåsten var totalt obefintlig.

I vanlig ordning är det inte en enkel apparat att morna,väcka,mata,klä,packa en hel familj och tiden rinner iväg. Framåt 11 snåret tror jag iallafall att bilen startades upp med mamma,pappa, beppe och voffis. Kartbok och lite tips från Sydsvenskan var vår guide för dagen. Vi bestämde att börja med ett besök på den underbara lilla platsen kallad Kulturens Östarp som ligger utanför Veberöd. Väl på plats parkerade vi på den öde parkeringen då vi var lite tidigt ute, eller?

Vi hittader efter lite letande några tuppar, ett par höns, getter,får,gäss och lite annat skoj. Beppe var väldigt intresserad av att getterna kunde stångas och det gjorde intryck på han under hela dagen, även Acke visade stort om än försiktigt intresse för getterna. vi passade på att vandra runt och kika på alla gamla byggnader och djur till vi kände oss nöjda. Hettan var totalt sanslös och det var skönt att sitta i bilen och känna att det fläktade lite.

Vi fortsatte vår spontantripp och helt plötsligt kände vi igen oss från en BMW träff 2004, vi var i Sövde och vid Sövdesjön som är perfekt för barnfamiljer och vattentokiga Beppskruttar.

Här parkerades Volvon och Acke fick vatten och lite skugga. kläderna for av Beppe på nolltid och även om "gjasssssch" lockade fruktansvärt så hoppade han i badet. även mamsing och papsing badade lite trots att vattenteperaturen var cirka 2 grader eller nåt...

Nu var det dags för "gjaaaasssch" och det smaskades choklad och vaniljglass så det stog härliga till, givetvis alldeles för lite enligt vissa familjemedlemmar ; )

på med kläderna och in i bilen, alla var nöjda och sugna på nya äventyr. Smått fantastiska vägar valdes av vår ständige kartläserska och vi undvek i allra största mån större vägar, det var till och med så att vi körde grusväg stundtals vilket var mysigt.

Vi körde sakta men säkert mot nästa delmål som var Sandhammaren mellan Ystad & Simrishamn där det finns en underbar strand. Hungern gjorde sig påmind och mamma var kaffesugen något man inte kan strunta i utan katastorfala konsekvenser. Vi hittade ett helt fantastiskt underbart ställe som var en kombination av ett vandrarhem och kafé (kafé jakob)
här fanns allt vi ville ha och maten smakade mycket bra även om Beppe inte hade tid att äta sin minipizza då en sandlåda full av leksaker gjorde sitt för att ta hans uppmärksamhet.
Vi bestämde oss för att försöka åka hit och bo över någongång då vi verkligen fastnade för stället.

In i bilen igen med Beppskruttar och vovvar för att ta oss den sista biten bort till sandhammaren och det nu efterlängtade badet.

10 minuter senare var vi på plats och vi kände genast igen stället (vi trodde inte vi varit där förut) Än en gång lastade vi ur oss alla och traskade iväg till vattnet. Vi kan verkligen rek sandhammaren som är en mycket vacker strand med en fantastisk vy och supermjuk sand. Akta er bara för dom luriga strömmarna i vattnet!

Beppe och pappa badade och grävde lite i sanden medan mamma tittade på och tog lite foto på oss. även här blev det "gjasssch" och det smakade precis lika gott andra gången.

Nu var det dags att åka vidare och vi behöve tanka bilen så vi valde lite större vägar. Kosan styrdes mot Ystad för vidare transport till Svarte där vi hade en god vän att besöka. Bilen tankades i wallanderstaden och sedan var det bara en kort bit till skönadal i Svarte.

Här möttes vi upp av en gammal god vän som förr i tiden var vår frissa, det bjöds på gott kaffe,bullar och annat gott. Som pricken över i:et fanns en nyinköpt pool i trädgården som Beppe äntrade på cirka 3 millisekunder från att han sett den. Han plaskade runt hur länge som helst och tog bara kort pauser för att svälja ner några bullar.

Beppe friserades dagen till ära av Mi och han blev SÅÅÅ fin trots att vi vägrade klippa av det långa på Beppe, vi tackade till slut för oss då klockan tickade på rätt snabbt och vi behöde utföra lite andra saker innan det var dags att åka hem.

En rolig sak var att Beppe somnade ganska perfekt mellan hållplatserna och slapp långa tråkiga etapper i bilen (vi mös men det hade kanske inte Beppe gjort) Väl hemma blev det lite fix i trädgården , Beppe fick hjälpa pappa att spänna trädgårsmöblerna för att sedan grilla lite och ha det mysigt. Beppe somnade alldels för sent men vi gissade att hans kulle sova MYCKET gott efter denna händelserika dag.

Själv var vi ganska möra men konstaterade att dagen verkligen var underbar på alla sätt och vis. Även vi sov gott den natten trots att det var riktigt varmt även på natten.

Gonatt..