09 juni 2006

Trött Beppe!

Idag torsdag har det varit strålande väder och barnen har varit ute hela dagen på dagis.
När Beppe skulle hem var det en slagen hjälte vi såg, trots detta skulle "kykkla" inte släppas utan han skulle minsann cykla på sin trehjuling.
Italienska köttbullar med sås,pasta och ketchup laddade batterierna en del.

Beppe och pappa fixade lite smått därhemma och tog sedan en biltur till SSRF för att hämta väv till beppes nya sandlåda. Mamma passade p åatt klippa gräset sålänge.

Efter välling så slocknade Beppe ganska kvickt däruppe och mamma hördes snarka först som vanligt ; )

07 juni 2006

en flaggdag & 2 nationaldagar avklarade för Beppe!

Ja idag har det varit nationaldag och pappa var ledig hela dagen mamma ungefär halva. Det spikades någon form av aktivitet på eftermiddagen.

Dagen började som vanligt i Beppetempo med mekande av hans elbil som behövde laddas och repareras lite lätt vilket vi gjorde. Efter sedvanlig frukost och vanliga bestyr bestämdes att vi skulle åka lite med pappas bil. Första målet var bilskroten i kvarnby där dom flesta hade öppet då dom inte firar den svenska nationaldagen. Efter att noga ha dissekerat skrotarna och tittat på massa spännade skrotbilar och maskiner samt tittat på en besökande polisbil så hittade vi en sista skrot som var lovande. Flera skrotbilar testkördes av Beppe och dom fick godkänt. Pappas flinka mekanikerfingar lyckades montera en radioantenn på mindre än en timme ; )

Nu bar det iväg vidare för att tanka bilen ch sedan en kort tur till pappas jobb för att hämta lite småsaker. Ett kort besök i en mataffär klarades av och trots någon slags pryl som "tvingade" beppe att pilla på ALLA saker kom vi ut till slut. Efter att detta var avklarat ställdes nosen mot Bunkeflostrand för ett tags terroriserande av Tobbe & Jenny, precis när vi kom fram var det tydligen dags för Beppe att ta sin lunchlur vilket fick avklaras på deras säng.

Ett tag senare var batterierna laddade och nya tag togs direkt, en timme hos Tobbe & Jenny avrundades med att skalla en blomkruka så det stog härliga till, otroligt tuff kille som slutade lipa nästan direkt och sen var tyst om den saken.

Mamma hade kommit hem och kosan styrdes mot Torp för överläggning om eftermiddagens bravader. Beppe var som vanligt på ett strålande humör och kommenterade varenda bil,buss,lastbil,häst vi passerade längs med vägen.

Väl hemma blev det såklart pusskalas med mamma när han äntligen blev befriad från sin hemska pappa ; ) Efter lite överläggninar bestämdes att Jägersro skulle besökas då där var hallaballo dagen till ära.

Jägersro var dagen till ära besökt av vår allra STÖRSTA favorit Anna Book (not) och precis när vi kom slängde hon sina lurviga på scenen till La isla bonita eller nåt, det var knappt så Beppe dansade och det säger en del...

Massor med fina stånd fulla av väskor i läderimitation, dansbandsskivor,lergökar och annat användbart gjorde tillställnigen till succé, hade det inte varit för dom brända mandlarna till mamma och Londonbussen till Beppe så vet jag inte om det var nåd att hänga i granen.

Väl på plats i våning II på Londonbussen blev det lite bus, en spännade skumpig tur till Södervärn rundades av med en 15 minuters paus innan det var dags för återfärd. Otroligt nog kom en gul buss framförades av vår käre granne Turi och Beppe fick sitta ensam bakom ratten,starta upp bussen,tuta och lärde sig helt själv hur man öppnade,stängde,öppnade,stängde och öppnade dörren tusen gånger om! Fantastiskt skoj var det och det delades ut biljetter och rabattkort till Beppe.

Tillbaka igen med Londonbussen och in för lite utfodring av krypet, 2 korvar med bröd och massor av bus senare var det dags att åka vidare.

fortsättning följer...

05 juni 2006

Summering av helgen

Ja då var ännu en helg över! dom bara swischar förbi eller hur?
På fredag kväll dök "faffa" upp med sin smoker och vi fick en härlig kväll med grillning och dryck, beppe hade trevligt och somnade sent efter ett fruktansvärt busande och sin ständiga jakt på öl (han är SÅ tokig i öl).

Lördagen började i ottan och framåt 8 tiden åkte Beppe till mormor där han skulle underhålla henne under dagen. Pappa hjälpte "faffa" med grillen på en Bmw träff och det gick toppen.

Dagen hade flutit på hos mormor och det hade ätits bra, fler detaljer saknas för tillfället.

Kvällen blev lite annorlunda då pappa kom hem trots att det var planerat han skulle sova över på träffen. Vi fick en mysig kväll om än lite busig...

Söndagen var en pappa/Beppe dag som var väldigt trevlig. Mamma jobbade och skulle sedan rida och mata alla hästarna så vi åkte på långtur.

Först åkte vi och hämta kåmpis Tobbe i Bunkeflo för att sedan styra mot Everöd och titta på fallskärmshopp och flygplan. Halvvägs vände vi och trodde allt var avblåst men väl tillbaka i Bunkeflo blev det nya order och vi körde mot Everöd igen.

Väl på plats så var Beppes extas total inför alla flygplan,bilar och Fallskärmshoppare.
Vi spenderade ett par timmar på platsen och det plåtades beppskruttar så det stog härliga till

Massor med fika avverkades och det busades HEJ VILT med pappa och alla andra som kom i hans väg. Till slut var vi alla nöjda (nåja nästan alla) och började köra hemåt. Det tog inte lång tid innan ljuset slockande i Beppe och han sussade gott. I trakten av Hörby hittade vi en Gokartbana som givetvis skulle testas och även Beppe fick "köra" gokart vilket givetvis uppskattades.

Väl hemma var det dags för utfodring, bilkörning och givetvis den allmänna Beppeplikten att stöka upp i huset TOTALT! mamma kom hem tidigare än vi trodde och det var skoj.

Beppe badade och busade för att till slut gå upp och bli nattad av mamma som somnade även hon medan maten kallnade ; ) Nåja det är VÄLDIGT lätt hänt medan man gosar med beppe i en mjuk säng fråga mig inte hur jag vet det ; )

Tack för ännu en mysig helg med familjen.

/J