11 december 2006

Pölser & Fiskpinneglass!

Då var även denna helg slut och vårt lilla knyte sover sedan någrat immar.
Lördagen var vik åt lite julmarknad i Danmark något som var mkt trevligt.

Vi hade funderta lite kort på Tivoli men folk savrådan i kombination med En guide i Sydsvenskan gjorde att vi kör de till Christianias lite annorlunda julmarknad. Här fikades och strövades omkring i en avslappnad miljö, själva julmarkanden var jättefin men till och med här var det MASSOR med folk.

En julklapp införskaffades innan vi körde vidare. Beppe hade blivit lovad korv något han absolut inte tänkte glömma, efter lite inköp av jull på NEtto for vi upp till gågaden för att let aparkering något som var VÄLDIGT svårt. efter 30 minuter fick vi parkering och drog oss snabbt mot en pölseman för att njut av en redig dansk korv.  Beppe, mamma och pappa uppskattade verkligen att komma iväg lite och njuta av familjelivet lite.

LIte senare tog vi en mysig "fika" på en bakgata och fönstershoppade lite.
KLockan gick såklart väldigt fort och senare valde vi att köra hemåt. Acke fick bo på pensionat "morfar" och plockades upp på vägen hem.

Beppe verkade nöjd medd dagen och har varit på en mysigt humör, kvällen rundades av med lördagsgodis och  "lilla pippin" som Beppes favvofilm heter just nu. Vi andra testade julölen och åt upp resterna från fredagens ostbricka.

 

Söndagen var vikt åt framförallt pyssel i hemmet i form av räfsning, montering av julbelysning utomhus, grillning samt att vi hade lovat mormor att hjälpa till med hämt av hennes bil.

I vanlig ordning hade vi en rätt långsam start innan vi kom ut med frukostar och röjning,påklädning osv sov... Beppe var sugen på glass och lyckades fiska upp ett paket fiskpinnar ur frysen som han bestämt trodde var glass.  Givetvis fick han en "glass" och enligt egen utsago smakade "glassen" bra och åts upp i ett nafs, vi kunde knappt hålla oss för skratt åt denna tokighet ett så kallat "Kodak moments"   

Vi hann med en hel del i trädgården och Beppe busade på i vanlig ordning, ett kort försök att klippa gräset fick Pappa o Beppe avbryta då det var alldeles för blött. Grannens Eddie och hans syskon var ute ett kort tag och vi pratade om att grilla lite senare i vår trädgård.

Mamma for till hästen och Beppe o pappa skulle följa med mormor och hämta hennes nya bil, allt gick som smort och beppe verkade upp skatta hennes bil till fullo då ALLA knappar o spakar skulle testas något som genererade hjärtflimmer på mormor (nästan iallafall) Lite senare for vi iväg och handlade lite kompletterande julpynt (Beppe fick en reflexväst oxå!)och gjorde ett lite besök på julmarknaden i Bara där det fanns brandbilar,militärbilar och massor med försäljning av diverse saker.

 Väl hemma så började vi så smått förbereda för grillning och grannbarnen skulle oxå komma vilket skulle bli mysigt såklart. Allt blev supertrevligt med massor av tjoande barn och en mysig eld som värmde gott tills det var dags att grilla smaskiga korvar och dricka saft. Vi vuxna bjöds på dansk öl och njöt av livet ; ) 

 

 

Det har säkert hänt massor med andra saker i helgen men detta var iallafall en skvätt av helgens bravader.

Julen kommer närmare och närmare men tyvärr saknar vi fortfarande snö och som det ser ut så lär vi inte få någon iheller.  Nåja kan dom dansa runt granen på stranden i Australien kan vi npg klara oss utan snö även om det känns konstigt med denna värme i December.

Hejdå bloggen och Tack du underbara Beppe för att du finns här och fyller våra liv med glädje och skratt ( en och annan svordom oxå ; )

0 Comments:

Post a Comment

<< Home