16 augusti 2006

Efter solsken kommer regn..

Hej alla bloggläsare. Detta blir pappas första inlägg skrivet med hjälp av ett underlättande verktyg från MIcrosoft som gör det ännu enklare att blogga!

Jag tänkte skriva lite kort om vad som hänt under vår semester utan att fördjupa oss för mycket i detaljer.

Vår tanke med semestern var att i stort sett utan några planer resa runt i Sverige med bil och fånga dagen, Beppe gillar att åka bil och båda jag och Marie trivs med den resformen och har provat på den många gånger både i och utanför sveriges gränser.

Vi hade lite tur då vi vi strax innan avfärden fick till en deal med "foffa" (maries far) som var VÄLDIGT sugen på att vakta vårt hus OCH Acke vilket passade bra då Acke nog hade haft mindre skoj i bilen och att boendet och aktivitetern hade begränsats betydligt. Vi kände alla att det var en WinWIN situation  vilket var perfekt!

In i bilen och iväg,första dagen ställde vi kosan mot "faffa" och deras nyinförskaffade boende gåsagården strax innan Ljungby. Väl på plats vankades grillat och kalla öl till oss vuxna medan beppe fick annat gott och tjoade omkring i den stora trädgården. En mysig förstakväll där vi somnade gott hela familjen.

 "Gåsagården"

Dag 2 bestämde vi oss för att låna "faffas" gamla Duett och kör in till Ljungby för att införskaffa remmar till bilstolen som vi glömt hemma. Bilen var i jättefint skick och för pappa var det mkt roligt att köra då jag i min barndoms dagar ofta satt och torrkörde sådana bilar uppe i Jormvattnet (jämtland) Mamma och Beppe tyckte nog oxå det var skoj, inne i Ljungby passade vi på att inmundiga lite välsmakande och välförtjänt glass på torget.

  faffas Duett!

Dagen fortsatte med lite promenader och livsnjut i olika former för både stora och små. Kvällen var relativt lugn och även denna kväll somnade dom flesta gott (Pappa hade jätteont i magen hela natta)

 

Då var det dag 3 och idag var schemat något pressat då vi hade en BMW träff vi skulle ta del av uppe vid Kinnekulle motorbana. Resan påbörjades tidigt och vid 8 snåret var vi på väg i ett lugnt men bestämt tempo.

Ttill vår hjälp hade vi vår TomTom navigator som hjälpte oss att hitta rätt (som oftast) Vi valde att undvika motorvägar och i den mån det gick köra mindre vägar även om det ibland gjorde att resan tog flera timar längre.

För oss är resan lika viktig som målet om inte viktigare för ofta är det spontana infall som gör dagsetapperna minnesvärda. Ett par av dagens händelser jag minns var macken med jättebillig bensin, korna som rusade mot trafiken jagade av en ilsken schäfer, golfklubben med otroligt billig fika med mera.

Skrämda kossor!

Vi kom fram till målet för vårt boende Medelplanagårdens vandrarhem runt middag och det verkade jättefint på alla vis, vi ha ringa större krav när vi reser och detta var ett hyreshus omgjort till vandrahem, små rum med allt vi behövde, vacker natur,grillar och got om aktiviteter för Beppe gjorde det till ett säkert kort. Naturen i hel om rådet var påfallande vacker med ett väldigt varierande växtrike.

Det fanns en del djur omkring oss och Beppe var såklart sjövild och skulle absolut se på "bäääää" vilke vi gjorde.

Beppe matar "bäää"

Som sagt var en BMW träff på tapeten och vi packade in oss alla i bilen för ekort färd tillbaka. Väl på plats var såklart Beppe i sitt esse med alla bilar och den rörelsen det var på området. Vädret var verkligen strålande med närmare 30  graders värme.

Het BMW träff i Kinnekulle

Träffen i sig var väl sisådär och vi stannade några timmar och käkade,pratade med lite vänner,fotograferade och tittade på lite körning. Innerst inne längtade även Pappa till "hemmet" för att få relaxa lite och ha semester med andra ord grila och dricka pilsner men det kan man ju inte skriva här ; ) Beppe var förresten otroligt glad för att han fick sitta på en motorcykel som var BMW träffens höjdpunkt enligt honom. 

Beppes favorit BMW på träffen

 Kvällen blev precis som tänkt med massor av mys men ännu mer bus från vår otroligt undebara outtröttliga busunge! Var alla energi får plats är för oss ett under men han får verkligen fart på oss och stunder vi sitter stilla räknas i sekunder inget annat.. Vi somnade gott allihopa även denna kväll och tyckte nog alla att vi haft det toppen.

Dag 3 var en dag HELT utan planering vilket var lite skoj, vi hade bestämt oss för att sova hos en kompis i Stockholm ett par dagar men dit kunde vi inte komma förrän på måndagen så vi hade hela söndagen öppen för bus. Kinnekulle ligger mellan vättern och vänern inte så långt från Skara sommarland om någon undrade.

Från denna plats var det inte så långt till Göta Kanal som vi alla hade väldigt liten erfarenhet av, vi bestämde oss för att spendera en del av dagen längs med denna klassiska farled. Det tog inte lång tid innan vi fick kontakt med Kanalen och dess otaliga broar. En kopp kaffe och lite glass medan vi kikade på alla fina båtar och allt vackert med kanalen gjorde våra batterier fullladdade (Beppes är i stort sett ALLTID fulladdade) mend et visste ni säker redan. Efter ett tag körde vi vidare längs med kanalen mot nya mål...

Paus vid Göta Kanal

 

Vi körde nu mot ett ställe jag läst lite om dagen innan där man kunde sova i en slags stubbe med lite trollanknytning,priserna var väldigt höga och vi var på det klara med att vi inte skulle sova där men att vi iallafall skulle kika lite på det, på samma ställe fanns även en komplett miniatyruppsättning av Göta kanal med alla slussar,broar och allt vad det heter, här kunden barnen springa omkring med små plastbåtar i kanalen och leka något som givetvis var uppskattat av Beppe som var mer blöt än torr när vi var klara...

Minikanalen var imponerande men stubbboendet var rätt fjompigt med tanke på att det ksotade 1000:- natten för ett väldigt litet rum utan något märkvärdigt vare sig i eller utanför. Ett trevligt avbrott var det iallafall, Beppe passade på att få sin blöja utbytt på det exklusiva mobila skötbordet modell  BMW baklucka...

Dagens boende blev bestämt under eftermiddgen och vi skulle hamna utanför Askersund som ligger i toppen av Vättern. Vi ringlade runt på massor av småvägar och även denna dag var varm och vacker, luftkonditioneringen i bilen jobbade på för fulla muggar och gjorde färden behaglig. Karlsborg var en stad vi passerade på vägen och här passade vi på att proviantera samt inmundiga en mkt välsmakande Thaimiddag, Köttbullar med ris fick med beröm godkänt av våra lille Duracellkanin!

TomTom ledde oss vidare och det tog inte så lång tid innan vi var framme vid dagens boende som såg mkt fint ut. Huset var väldigt vackert och det fanns både högkvalitativt bad och restauranger inom gångavstånd. Rummen var fräscha och allt var tillfreds. Vi hittade ett fantastiskt litet avskilt badställe där vi njöt av lite eftermiddagsbad, det var lite skärgårdsvyer, fågelkvitter och en vattentemperatur som till och med gjorde frugan sugen på att bada (hon föredrar 30+ grader) Kvällen rundades av med Bus,grillning och lite gott att dricka i vanlig ordning. Efter att Beppe somnat fick mamma pisk i alfapet, rätt ordentligt oxå så det var väl därför vi bara spelade det en gång på hela semstern ; ) Till slut däckade även vi efter ännu en underbar dag  Zzzz Zzzzz Zzzzz...

Dagens trevliga boende

 

Efter en god natts sömn vakande vi upp och tog oss ett härligt bad kombinerat med ltie god frukost medan vi njöt av utsikten. Förvisso blev vi bortschasade från stranden  av en fast boende som tyckte det var deras egen strand men det levde vi med och makade på oss.

 Frukost vid stranden

 

Då det är ett tag senda vi var på denna semestern börjar minnet tryta (24 okt idag) men vi packade iallafall ihop oss och körd emot Stockholm i lugn och ro. I stockholm skulle vi bo hos "asken" en vän från BMW klubben.
Här hade vi ett antal fina dagar där vi hittade på massor av roliga saker, vi bodde fantastiskt och fick både transport och guidning på köpet.

Vi hann med massor under dessa dagar både för Beppe och för mamma och pappa. En av dagaran var det besök på Skansen med allt vad det innebär i form av Apor,krokodiler,björnar,älgar och allt vad det heter. Gissa om Beppe tyckte det var skoj med alla dessa djur!

Das elk

 

En av dagarna åkte vi till Kaknästornet och käkade lunch däruppe, verkligen en fantastisk vy och en välsmakande lunch, senare tog vi en lång promenad in mot stadens centrum  via diverse vattenhål. Beppe tyckte om pulsen och att det fanns saker att titta på överallt.

Kaknästornet

ett par dagar ägnades åt Gamla stan som visade sig vara väldigt vackert och med massor av charmiga smågator, handeln blomstrade och det var ett ständigt myller av folk. Beppe var ofta utslagen efter nån timme då det var många intryck att anamma.

Trött Beppe i gamla stan

Givetvis hann vi med massor av saker under våra dagar i Stockholm,vi besökte många vackra platser, fick helkroppsmassage,busade massor med Beppe, åt hundratals glassar,åt och drack gott,njöt av det fantastiska vädret, åkte fina bilar, testade tunnelbanan, tjötade med goa vänner och bara njöt....

Dom sista dagarna började vio planera för vår vidare färd genom sverige och tanken från början var väl att vi skulle åka vidare mot Öland/Blekinge men efter ett tag var vi inne på att åka båt fram o tebaks till Åland något som sedan skulle visa sig bli en resa till Gotland!

Båt över till Gotland bokades in och resan över gick smärtfritt, lite bus,mat och sömn samt ett par varvs rundvandring på den stora båten så var vi framme i Visby på den för pappa okända ön Gotland (mamma cyklade här med mormor för några år sedan)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home